wwwwww.sjorr.nowww.sjorr.no ©2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Bløgging!

Bløgging e et nytt uttrøkk i IT terminologien. Det har ikkje (som mange trur) nåkka me fesk å gjør, men e rett å slett en førrkortelse av Web Løgn

Onkel Toms reisebløgg

Ski Doo hets

 

 

Sjorr Njus

21/10-09

Havnekrøll

Etter lang tids stillhet har endelig vår utskjemte medarbeider Hvermansen klart å smugle njus ut fra det etterhvert så taushetsbelagte hurtigruteskipet Fram. Man har lenge spekulert på om Hvermansen hadde skadet seg på en sparekniv og av den grunn vært avskåret fra å kommunisere med redaksjonen, men dette ble på det sterkeste tilbakevist av lærlingen selv. Istedenfor så ble det hevdet i en mail til redaksjonen at Hvermansen drev på med opprulling av en større sak. Da det viste seg at Hvermansen siktet til sin egen «sak» skjønte redaksjonen umiddelbart at dette bare var løgn og taske-spill fra Hvermansens side. Etter trusler om hjemkallelse og trekk i lønn fikk man etterhvert inn en og annen korrespondanse som tilslutt ble satt sammen til følgende reportasje:

Etter en lang periode uten tabber og uhell på hurtigruteskipet Fram, følte Ø. Jan Steen seg etterhver så kvalifisert i sin jobb som 2. ass. Kjølsvinrøkter at han derfor søkte om forfremmelse. Forfremmelsen ble innvilget, men på grunn av en datafeil ble Steen forfremmet opp til det han kalte for "loftet". Da verken kapteinen eller noen av det øvrige mannskapet på broen kjente Steen av utseende, var det ingen som reagerte på at han igjen hadde havnet i en noe katastrofal posisjon.

Hurtigruteskipet var nemlig på tur til Sydpolen for å gå i cruisetrafikk der i vinterhalvåret, men på grunn av et noe merkelig innkjøp av et større parti Gislaved Norfrost 5 (forårsaket av den koreanske lærlingen Kim At Le som tenkte at det kunne være lurt å legge om til piggdekk ute slik at ikke passasjerene skulle gli, all den tid man befant seg på Sydpolen) besluttet man å legge kursen mot Brasil og sette dekkene av i en transitthavn og heller plukke disse opp på retur.

Steen som hadde brovakt da beslutningen ble tatt, fikk ordre om å sette kurs mot nærmeste transitthavn. Steen var raskt på pletten og googlet etter nærmeste transitthavn, men i hans iver etter å utføre en god jobb, glemte han å kvalitetssikre søket, med det resultatet at hurtigruteskipet Fram, 25 timer senere la til kai i en transvestitthavn istedenfor.

Da dette «eldorado» av damer ble oppdaget, besluttet en del av offiserene å gi seg selv landlov mens lossingen pågikk, under påskudd at de skulle undersøke lagringsbetingelsene for vinterdekk i et så varmt klima. Hva som videre skjedde har vi ikke klart å få rede på, men da hurtigruteskipet Fram kom ut i rom sjø igjen ble det besluttet av Ø. Jan Steen og Kim At Le skulle straffes og fornedres på verste måte. Sjorr.no har lyktes å få tak i en videosnutt av avstraffelsen og legger denne ut i sin helhet her: Se video

Hvermansen som også var på land for å rekognosere under lossingen er meget bestyrtet "Jeg måtte sette hardt mot hardt for å komme meg ombord igjen" sier Hvermansen i en kommentar til Sjorr.no

 

11/3-09

Ferierot

I nesten fire sammenhengende månder har det vært sedvanlig stille på njusfronten, med påfølgende lite njusskriverier og tastaturtraktering. Dette skyldes at da uansvarlig redaktør, Peer Verch, kom fra sin ufortjente tysklandsferie og skulle gjenoppta sine finurlige skriverier, var han ute av trening og klarte å pådra seg akutt skriveprolaps som igjen medførte skriveutglidning

Pstein Gahl var raskt ute med å sannsynliggjøre årsakssammenhengen mellom redaktørens (påståtte (red anm)) lange løgnhals og skriveprolaps med påfølgende skriveutglidning.

Redaktøren fikk enda et forklaringsproblem da han skulle levere sykemelding, for istedenfor å dra til et legekontor hadde han lest feil og dratt til et lekekontor, der han naturligvis ikke klarte å skaffe seg annet enn en sytemelding.

I en kommentar til sjorr.no sier Verch: "Ferien var bra, men byen var Bonn."

 

20/11-08

Sjorr-forum beklager

I den siste tiden har det vært usedvanlig stille på sjorrforumet, og redaktøren bestemte seg for å undersøke hvorfor han tildels var den eneste personen som logget seg inn der.

Forklaringen var enkel, og bekreftet desverre en del av de mistanker den innerste redaksjonskrets har hatt over en lengre periode.

Lærling Hvermansen hadde nemlig fått i oppdrag å installere et såkalt homohets-filter på forumet sånn at man skulle få slutt på den, subjektivt sett, noe usmakelige skittkastingen. Dessverre hadde Hvermansen misforstått oppgaven en del og presterte å installere et homofilter istedenfor et hetsfilter.

Dette medførte at de fleste medlemmene ble utestengt fra forumet, og da Hvermansen oppdaget fadesen ble det ganske snart klart at han også hadde store påloggingsproblemer og dermed ikke klarte å rette opp feilen igjen. Men ut fra loggen ser man klart at forumet har beholdt populariteten blant sine medlemmer selv om de har vært utestengt. Blant annet har Vartdal nesten daglig forsøkt å kommer seg inn bakveien (noe som ikke er så uvanlig) mens Storfart i ren desperasjon laget seg en ny profil med det noe ambasiøse navnet Skidooking, men ble ganske raskt avslørt av filteret.

Filtret er nå fjernet og forumet er åpent. Sjorr.no beklager på det sterkeste, og håper at medlemmene ikke har hatt alt for store ulemper den siste tiden.

 

18/10-08

Lege suspendert:

Sjorr.no`s faste bedriftslege ble i går ettermiddag suspendert på bakgrunn av mistanke om ulovlig preskribsjon av tunge medikamenter. Regionale myndigheter har reagert på den store mengden piller som har funnet veien gjennom sjorr.no`s lokaler, og hanket altså medisinmannen inn til avhør.

Det dreier seg i dette tilfellet om sterke hallusinogener, og det er mistanke om at redaksjonen til tider har vært påvirket av disse når de har bedrevet sitt arbeide. Legen på sin side nektet lenge for disse anklagene, men da etterforskerne presenterte for ham diverse bøker de hadde funnet på hans bopel, deriblant en pillethriller som virket godt lest, hadde han intet annet valg enn å tilstå.

Dette er for øvrig den samme legen som har blitt kjent for å forske på en ny type anti-idiotikum, i den hensikt å forhindre sambygdinger å tøyse og dumme seg ut når de frekventerer utesteder nattestid.

For oss i redaksjonen kom dette egentlig ikke som noe sjokk, vi har lenge syntes at artiklene våre var en smule suspekt, og lover at det fra nå av bare skal komme seriøse njus fra denne kanten.

 

30/9-08

Nesten-ulykke:

Sjorr.no går så det suser (ihvertfall i hodet til redaktøren(sjorrn.anm)), og vi har dermed sett oss nødt til å utvide.

Dette har medført en del byggeaktivitet, og det var under denne prosessen at fadesen skjedde. ( Det skal merkes at den koreanske lærlingen Kim At Le var uten skyld i hendelsen). Under støping av fundamentet til nytt hjørnekontor for redaktøren, ville det seg slik at medarbeider Hvermansen hadde glemt å ta på seg gummistøvler under arbeidet. Dermed samlet det seg betong i skoene hans under prosessen, noe som i og for seg ikke er noe stort problem.

Tilfeldighetene ville det imidlertid slik at Hvermansen i lunsjpausen skulle gå opp til eksamen i svømmeknappen, og da må man som kjent svømme et stykke med klærne på. Noe som er like kjent, er at det går ikke spesielt bra å svømme med chicago-tøfler (noe mafiaen i USA har bevist en rekke ganger), og dette medførte at Hvermansen ble stående som en bøye i vannet og på den måten viste han ufrivillig fartsretningen for de andre deltakerne.

Dette igjen gjorde at Hvermansen nesten ikke fikk puste, kom på sisteplass på eksamen, og dertil også kom for sent på jobb. Denslags vil vi ikke ha noe av i en mediebedrift hvor det gjelder å skrive njus så raskt som mulig og helst før de har skjedd, så nevnte medarbeider har nå blitt beordret til morgen- og formiddagsvakt i redaksjonen, noe som er den strengeste straffen vi kan ilegge.

 

23/9-08

Akutt mannskapsmangel

I en pressemelding fra Hurtigruten Group ASA får vi vite at mangelen på kvalifisert personell er så stor at man har sett seg nødt til å ta inn både ufaglært og udugelig personell. Vår nagende mistanke ble bekreftet etter en liten ringerunde til rederiet, for det viste seg at mannskapsmangelen var så graverende at de til og med hadde tatt den tidligere omtalte Ø. Jan Steen inn i varmen igjen.

For å unngå gjentagelse av tidligere tabber har hurtigruteskipet «Fram», der Steen ble ansatt igjen, nå tatt sine forholdsregler. Blant annet så har man besluttet å fjerne skipsnavnet på hekken slik at Steen ikke skulle bli forvirret når han oppdaget at Fram var akterut. I tillegg så ble faxmaskinen innelåst på kapteinens lugar slik at Steen ikke skulle få øye på en fax med innledning: Att. Fram, siden Steen er nordlenning og kan tolke dette feil, og atter en gang styre skipet 180 grader feil.

Det rederiet ikke hadde tatt høyde for var imidlertid mailadressen Ø. Jan fikk utdelt, nemlig steen@fram.no. Denne fadesen avverget heldigvis Ole Hvermansen i siste liten, da han mente at han hadde opsjon på denne adressen grunnet en tidligere testikkelsnurring og at «steen at fram» måtte være en opphavsbeskyttet adresse.

Ellers sier vår talsmann hos Hurtigruten Group at ansettelsene har gått smertefritt, med unntak av et liten komunikasjonssvikt en gang Kim At Le hadde brovakt og fikk ordre av styrmannen om å gå en tur i bestikket. Dette medførte heldigvis ikke noen større skader for rederiet, bortsett fra en rasende kokk og noen småsure restaurantmedarbeidere. Le på sin side hadde ikke funnet ordren noe urimelig, for på forige brovakt ble han satt til bestikkregning og kom fram til at skipet hadde 2863 kniver, 1844 spiseskjeer, 2611 gafler og 3220 teskjeer.

Sjorr.no ønsker rederiet lykke til.

 

21/9-08

Nyansettelse:

På grunn av lav produktivitet hos mediehusets ansatte, og lang spasertid til jobb, så redaktøren seg nødt til å ta utradisjonelle metoder i bruk. Dette har medført midlertidig ansettelse av en hodejeger til redaksjonen i den hensikt å se om det ikke er noen lyse hoder der ute som ville være verdt å knytte til seg. Hodejegeren, M`butu Mbele, ankom redaksjonens lokaler mandags morgen klokken 10.30, i svært god tid før resten av redaksjonen innfant seg.

Vårt førsteintrykk av hodejegeren var imidlertid den noe uvanlig hodepryden han hadde festet i håret, jerngryten han hadde med seg på jobb, samt det begjærlige blikket han satte i oss. Sjorrnalist Tom A. Laath bemerket at dette blikket nok betydde at man måtte forsegle kaviarstjernen hurtigst mulig, siden dette så ut til å være en motspiller på laget i brun trøye. Resten av redaksjonen mente imidlertid å vite at dette var en hodejeger av god gammel klasse, og oppførte seg etter beste evne usmakelig.

Mbele gjorde derfor et uutslettelig inntrykk da han etter kun to timer på jobb, presenterte sitt første hode. Det dreide seg i dette tilfellet om noe som lignet mistenkelig på et kålhode (et slikt som ligger i grønnsakdisken(red.anm.)). Redaktøren var da snar med å bemerke at dette var «en under pari prestasjon» av den profesjonelle hodejegeren, siden man allerede hadde Hvermansen som lærling i redaksjonsstaben, og at flere kålhoder bare ville medføre enda større lønnsutgifter. Vi andre ble imidlertid stadig mer skeptisk, siden vi tolket dette kålhodet som en framtidig ingrediens i Mbeles forsinkede lunsj.

Vi tenkte da at det var viktig å bruke hodet mens man ennå hadde det, og fant raskt ut at Sjorr.no ennå ikke hadde besatt stillingen som sjorrespondent på Bjørnøya. Vi så oss dermed nødt til å bruke midler av Onkel Reisende Toms meget slunkne reisekasse til transportkostnadene for Mbele.

Dermed åpnes det for flere innbyttere til neste sesongs Rhodos-tur, da Onkel Tom ikke kan se seg råd til å stille sine personlige konti åpne til dette formålet.

 

20/9-08

Kriminalnytt:

Det meldes fra ordensmakten at Vestbygd kommer godt ut på kriminalstatistikken. Dette mener redaksjonen lett kan tilskrives at bygdas to kjente kriminelle, Halvard Steen og Kjell Kriminell ikke lenger opererer i området. Disse to har som kjent blitt mistenkt for ulike tilfeller av lovbrudd tidligere, spesielt i Svolvær, og da spesielt på nattmorran på vei hjem fra byen.

For øvrig så hadde lovens lange arm for en tid tilbake raid i nærområdet. Det resulterte i razzia i mediehusets garasje, hvor de mente å avdekke til dels grov kriminalitet. Dette gikk sågar ut over redaktørens egen limousin, og for å forhindre at situasjonen skulle utarte, tok de like godt med seg kjøretøyets kjennemerker slik at redaktøren nå ikke lenger kan utføre mobile oppdrag og må spasere til jobb. Dette er årsaken til at det har vært svært få njusbulletiner i den siste tiden.

Vi lover bedring på dette området, mens politiet på sin side har lovet bot, så da går det opp i opp.

 

7/9-08

Reisebrev:

I disse tider går det rykter om at den noe bedagelige Onkel Reisende Tom endelig har klart å kaste sine øyne på andre ting enn Hotel Cæsar og VHS-opptak av Familiesagaen De syv søstre, og at han nå er klar for å legge ut reisebrev fra diverse Greske ferieparadis.

Redaksjonen regner med at det kommer til å bli en del Red. anm. og tilføyelser i de kommende døgn. Vi regner også med at folk som vil være med på neste Rhodostur sender oss opp til flere mailer om dette, til innbyttar@sjorr.no , så skal vi vurdere den elektroniske søknadsbunken og sette opp et skjema for de innledende kvalifiserings- (ikke stort pattedyr i hekkpartiet) rundene.

Det må tilføyes at vinneren(e) av den vårlige finalen vil bli tilgodesett med unike sjorrskjorter (som vist på bildene på onkel Toms siste reisebrev)

 

23/8-08

Forsinket njus:

Mens Sjorrespondentene Laath og Verch befinner seg på sin noe velfortjente ferie på den greske ferieøya Rhodos har det versert flere ubekreftede rykter om at Schibsted-konsernet har forsøkt seg på et oppkjøp av mediehuset Sjorr.no. Redaksjonen tok umiddelbart kontakt med Oslo Børs for å undersøke om disse ryktene tålte dagen lys. Oppstandelsen ble imidlertid stor da man 3. dag fikk vite at det man hadde tatt for å være et vennligsinnet oppkjøp tvert imot var et forsøk på et fientlig oppkjøp fra det mer suspekte og beryktede Skibsplast-konsernet, med reder Snorstart i baugen. Dette medførte at Oslo Børs har suspendert sjorraksjene i en ubestemt periode inntil man kan lykkes med å få tak i Sjorrespondent og styreleder Verch.

I en tekstmelding fra Sjorrespondent Laath får man imidlertid vite at Verch, som i lengre tid har slitt med kollateral monokron løgnhals, nå også har pådratt seg et snev av avrundingsører og timeglassankler. Avrundingsørene tar Laath med stor ro siden man bruker mest euro i Hellas, timeglassankler er straks mer alvorlig da disse kan utvikle seg til Kvannkjoslegger får vi vite i samme sms.

Sjorr.no kommer plutselig tilbake så snart man vet mer.

 

14/6-08

Falsche njus!

Fraflytting:

I den siste tiden har man dessverre diskutert en nedleggelse av ungdomstrinnet ved Vestbygd skole. Dårlig-råd-mann i Lødingen kommune, hr. Kristensen, opplyser om en bunnskrapt kommunekasse, og dermed et stadig økende behov for nedskjæringer i kommunen. Og som vi alle vet, så er ordføreren Ei-rik Eriksen heller. En onanym kilde ved skolen hevder at alle 2 elevene på ungdomstrinnet er dypt sjokkerte over forslaget fra de høye herrer i kommunen, og at de derfor planlegger å lenke seg fast til skolen i sommerferien. (Personlig tror jeg lenke-seg-fast-aksjonen skyldes at Vestbygd Skole ligger i idylliske Vågehamn, og at dette er et påskudd for å oppholde seg mer i dette prektige bygde-sentrum). I bygda hersker nå uhygge, og fraflyttingsspøkelseskladden hvisker om sentralisering. Man har derfor henvendt seg til kulturministeren for å Trond Smiske, for å stanse forslaget om å sende elevene i buss til "tettstedet" Lødingen. Et av argumentene er at en slik transport vil føre til økte klimagassutslipp. Det viser seg nå at det internasjonale olje-markedet støtter Vestbygdingenes sak, i og med at man på vegne av Vestbygd skole har satt opp drivstoffprisen til et historisk høyt nivå. Er det kanskje økonomisk å innføre BIO-drivstoff i Vestbygda, spør butikkgrossisten Nærmat-Hansen retorisk.

Takket være ungkarenes import av utenlandske damer til bygda, har nå hele det internasjonale storsamfunn etter hvert fått øynene opp for Vestbygdas 17. mai-fanesak; "I have a dream" nynnes fra Marthin Lutter Øres grav. Nilsen Mandela sier "heller 28 år i fengsel, enn èn skoledag i Lødingen" og den amerikanske artisten Jack Burnsen har skrevet sangen "Where is the hammer, you Edward?" til støtte for bygdefolket. Og i flere land i den 3. verden samler folk nå inn penger til støtte for det nedskjæringstrudede bygdesamfunnet.

I Lødingen, hvor man i disse dager arrangerer sjorrmatfestivalen, ønsker man derimot unge elever fra Vestbygda hjertelig velkommen. «- Det er bra dersom våre barn får tilbringe tid med skikkelige folk», sier de trendy karrierekvinnene fra "tettstedet". Men vaktmesteren ved Vestbygd Skole, Arne Vandal, deler ikke holdningen deres; Dersom skolen blir lagt ned, hvor skal jeg da drikke kaffen min? Spør han ettertenksomt. Råd-vill Kristensen Lød Ingen kommentar på hendvendelse fra Falsch Hvermansen. Saken vil bli oppdatert.

 

12/6-08

Ansettelse:

I redaktørens beleilige fravær har resten av redaksjonen bestemt seg for å ansette en sjorrnalistlærling, for på den måten prøve å få mer stabilitet over njusen. Kjole-Harald Hvermansen, som den nytilsatte heter, skal i tiden fremover presentere njus i spalten med det intetsigende navet Falsche njus.

Det går rykter om at flere av våre faste lesere venter i spenning, men dette antas å komme av den grunn at elektrikker Ester Inø fra Work Kulde på Stortland har klart å lage jordfeil på en hel trafokrets i nærområdet.

"-Både gul og hvit og svart, er det samme har Han sagt" synger Inø i en kommentar til sjorr.no

 

11/6-08

Hals-onde:

Redaktøren melder i en e-post til Sjorrsiden at hans plutselige (og umerkelige) fravær skyldes det faktum at han har vært på intensivkurs i fugletitting hos Sjorrnitologisk Forening. Videre i e-posten skriver Verch at han til nå har oppdaget flere ukjente fuglearter og nevner i fleng, og alfabetisk: Bokpapp, Bæremeis, Jernspett, Nattevåk, Nøtteallergiskrike, Slalom og Snømåke. Men etter å ha studert en fugleskole med 32 Gåselever har visstnok Verch klart å pådra seg akutt fink i nakken.

Redaksjonen med konstituert redaktør Gahl i spissen mistenker at Verch egentlig har pådratt seg den noe sjeldne avarten av den så meget omtalte løgnhalsen, nemlig kollateral monokron løgnhals. Denne typen løgnhals kjennetegnes ved at den smittede lyver mye mer enn ved vanlig løgnhals, men bare om et og samme tema.

«-Jeg føler meg uglesett» sier Per Verch i en kommentar til sjorr.no

Redaksjonen ønsker Verch god bedring, og håper at han kommer tilbake på ubestemt tid.

 

10/6-08

Le i ny jobb:

Sjorr.no fikk i dag inn en melding om at den tidligere omtalte maskinistlærlingen Kim At Le hadde blitt permitert fra sin jobb på Hurtigrouten Grup pga diverse omstendigheter. Vi i redaksjonen lovte sist at vi ikke skulle forfølge denne saken videre, men nysgjerrigheten tok overhånd og vi startet en undersøkelse for å finne ut hva Le gjorde nå. Etter kort tid fikk vi vite at Le var innkalt som vikar hos den eminente oppdrettsbedriften Ingen Risk AS. Le skulle der utføre den relativt enkle oppgaven med å tappe ned et kar, mens fisken ble pumpet over i en annen avdeling. Le misforstod dessverre oppgaven, og gikk inn i verkstedet å hentet hammer og tappjern. Le klarte faktisk å tappe karet en halv meter ned i bakken før misforståelsen ble oppdaget av vakthavende ved Ingen Risk AS.

Kim At Le kan dessverre ikke lastes for denne fadesen, for Ole Mansen skulle overvåke både pumping og nedtapping. Hr. Mansen på sin side hadde hørt rykter om at det skulle komme kvinnelig veterinærbesøk til bedriften denne dagen og hadde i sin sedvanlige redsel for det motsatte kjønn, stukket bak en pallestabbel og gjemt seg ned i en tønne. Hr. Mansen ble først funnet ved slutten av arbeidsdagen da man skulle helle en tønne med det som man trodde var ensilasje, over i ensilasjetanken. Hr. Mansen prøvde å bortforklare seg med at han bare hadde snublet og falt opp i tønna ved et uhell, men fikk et forklaringsproblem da man konfronterte ham med lokket som var på, og luftslagen som stakk ut spunshullet. I en kommentar til sjorr.no sier vakthavende ved Ingen Risk AS absolutt ingen ting.

 

6/6-08

Copycat:

Man kunne i dag lese i Ekstrabladet om en mann som skulle moone i et vindu, men feilberegnet litt slik at glasset knuste og mannen falt gjennom. Vi i redaksjonen i sjorr kom i håg en lignende historie, og etter nitidig gransking (en gransking i nitiden) av våre arkiv fant vi ut at dette faktisk hadde skjedd før i vårt nærområde. Historien utspillte seg på et at de største MC lokalene i nærområdet. Været var bra og alle satt ute på verandaen og nøt en pils i varmen, bortsett fra en viss Jøran Snorstart, som hadde bestemt seg for å starte en motfest inne. Festen var imidlertid ganske kjedelig for Snorstart, for han ble sittende helt alene. Så for å få flere folk til å komme inn skulle han ganske enkelt vise de andre at festen deres var bare ræva. Det gikk som det måtte gå, og en i underkant overstadig beruset Snorstart falt gjennom og knuste vinduet med selvsamme mindre pene rumpe.

Vi lurte lenge på om det kunne være samme person som sto bak begge tilfellene av ruteknusing, men etter en telefon til Snorstart fikk vi avkreftet det hele "-Han har fan mæ stolle mett stunt", og "-Æ ska saksøk ræva av den der karn" sier en fortvilet Snorstart i en kommentar til sjorr.no.

Hva Snorstart skal med annen manns rumpe vites i skrivende stund ikke.

 

5/6-08

Teknisk feil:

Pga en teknisk feil ble ikke streiken i Oslo avblåst før i dag. Teknikere har feilsøkt systemet flere ganger de siste to dagene for å finne årsaken til at streiken fortsatte, men det var ikke før i ettermiddag at man klarte å lokalisere en streikebryter på Majorstuen som ikke var korrekt avslått. "-Dette var en streik i regninga" sier hovedstillitsmann i Unio, Skule Leei i en kommentar til sjorr.no

 

5/6-08

Finansnytt:

En gang i dag, norsk tid, ble en femhundrekronerseddel tiltalt for økonomisk utroskap etter å ha flørtet med diverse fremmed valuta. Utroskapet skal ha foregått over lang tid, uten at den norske kronen/v Kristin Halvordsen fattet mistanke. «-Jg r frbnnt» sier en noe sjokkert Halvordsen i en kommenatar til sjorr.no

I samme åndedrag kan vi nevne at en pakke hvetemel er siktet for omfattende "bolling" på Tivoli i København. Det danske politiet regner med at det finnes bakmenn i denne saken.

 

4/6-08

Etterlysning:

Etter en av Norges lengste jomfruturer fikk skipet «MS Thomas Vendsen» i helgen brystkjenning i Oslo for første gang på over 37 år. Uheldigvis var skipets kaptein og reder Vendsen full akkurat på denne vakten, så han fikk ikke med seg seansen han har navigert imot i alle år.

Vendsen på sin side mener dette var et gyldig treff, for selv om han ikke var på vakt på det tidspunktet, skal det ha vært mange vitner i området. Vendsen utlover dusør til de første som vitner i hans favør. «-De som hjelper meg i denne saken skal få gratis mat i en uke, men de kan ikke regne med å bli Mette» sier en noe tvetydig Vendsen i en kommentar til sjorr.no

Det meldes om at skipet fortsetter sin ferd mot Robinsonekspedisjonen førstkommende fredag.

 

3/6-08

Bilnytt:

Bilmekanikerene Bente Berg og Tora Trygghjelm på NorSvik Bil på Stortland ble i morgentimene i dag satt under etterforsking for omfattende smøring og grov korrosjon. Pengene de to har snusket til seg skal ha blitt satt på en høyrentekonto i Råde Bank og Forsikring, og denne ble i går sperret av politiet. «-Dette er noe av det alvorligste tilfellet av smøring jeg har sett» sier en rustet politijurist Erik Tømmer Hansen. De to jentene stiller seg tildels uforstående til anklagen. «-Vi prøvde bare å holde hjulene igang» sier Bente og Tora i en kommentar til sjorr.no.

 

25/5-08

Steen i maskineriet:

Som den observante, tålmodige og antageligvis eneste leser har kunnet oppdage, har det den siste tiden har vært ekstrem tørke på njusfronten. Dette skyldes ene og alene en gigantisk mediesky som har lagt seg på himmelen over redaksjonslokalene. Onde tunger har tisket og visket i korridorene i våre redaksjonslokaler om at skyen egentlig er Redaktørens private arbeidssky, men dette tilbakevises på det aller sterkeste, og det hevdes fra høyeste hold at hoder med selvsamme onde tunger atter skal rulle fra det øyeblikk den verbale giliotinen kommer i drift igjen. Men til tross for njustørke og onde tunger, har vår utskjelte medarbeider Rhinoe klart å smugle inn njus fra firmaet Hurtigruten Group ASA., dog en del forsinket, men njus er som kjent njus.

Hurtigruten «MS Finnmarken» fikk for en tid tilbake lekasje på steamkjelen pga omfattende tæring og mekaniker Ø. Jan Steen fikk i oppdrag å finne årsaken til at den relativt nye kjelen var ødelagt. Steen, som på dette tidspunkt var blitt sjøsyk, tok seg inn i sykelugaren for å finne sjøsyketabeletter. Her fant han også et legeleksikon, og kunne raskt konstantere at tæring bare var et annet navn for tuberkulose. Jakten var i gang, og etter kort tids etterforskning hadde Steen rukket å forulempe en tykstalende storrøyker samt tre småforkjølte kinesere. Etter denne fadesen ble Steen øyeblikkelig degradert til elektrikker, med ordre om å lete etter krypstrøm, da dette skulle være en mer sannsynlig årsak til tæringsskader i steamkjeler. Med pågangsmot som en parringsklar tiur, besluttet Steen å lage en strømfelle. Fella laget han ved å montere mannhullet fra den nylig tømte styrbord drifstofftank i dørken på korridoren på 4. dekk. Under hullet satte han en relativt stor bøtte som krypstrømmen skulle falle ned i, og den skulle han da tømme annenhver time. Tilfeldighetene ville det sånn at den noe desorienterte koreanske maskinistlærlingen, Kim At Le, tilfeldigvis skulle rengjøre styrbord drivstofftank på denne vakten. Uerfaren som han var la han ikke merke til den noe merkelige plasseringen av en drifstofftank, men uttrykte istedenfor stor glede over at han slapp å gå så langt for å utføre oppdraget. I sin iver etter å gjøre en skikkelig jobb klarte Le å totalskade samtlige lugarer på 3. dekk, samt å skjende en puddel, som han trodde var en pussefille, på det groveste.

Hurtigruten Group ASA har nektet å komme med en kommentar til Sjorr.no, men det ryktes at både Steen og Le går en noe uviss fratid i møte i rederiet. Saken vil ikke bli oppdatert.

 

11/1-08

Steen i media igjen:

Sterke krefter har i den senere tid motarbeidet redaksjonen i mediehuset sjorr. Dette har gjenspeilet seg i lite njus, og ikke minst at vi ikke fikk feiret besøkende nummer 5000 for en tid tilbake. Sterkere krefter i redaksjonen har imidlertid avkreftet disse kreftene nå, og vi ser for oss at det om ikke lenge blir feiring med hæla i taket og høy avføring.

På sedvanlig vis har vi nå klart å nøste opp i et mysterium som har skapt mye hodebry i den siste måneden, og det må ikke komme som noen overraskelse at den famøse Ø. Jan Steen nok en gang er innblandet.

Etter at hurtigruten M/S Finnmarken ble kraftig forsinket 4. desember i fjor, grunnet Steens unøyaktige styring, ble samme mann sporenstreks overflyttet til den splitter nye hurtigruten M/S Fram, slik at han ifølge ledelsen "ihvertfall skulle lære seg hvilken vei han skulle styre".

Ø. Jan Steen viste stor progresjon, og klarte etter en viss tid å holde riktig kurs, og det skal være klart at han til slutt satt sin ære i å ikke avvike så mye som en halv grad fra ror-ordren. Imidlertid skulle dette vise seg å være katastrofalt siden M/S Fram på denne tiden var på tokt i Sydishavet. Som kjent forekommer det isfjell i området, og siden Steen ikke hadde tenkt å avvike fra beordret kurs, gikk det som det måtte gå med isfjellberøring og det hele.

Passasjerenes reaksjoner var en smule blandet, men det er på det rene at vår finske venn Pekka var ombord siden han regnet med at ingenting kunne gå galt i og med at man var så langt unna Norge, og dette landets lurerier. Som vanlig viste det seg at han tok feil, og en meget irritert og uvanlig snakkesalig Pekka sier i en kommentar "-Ei saa peitää".

 

19/12-07

Forsinket fotballnjus:

Da Tom Nordlie ble trener for Lillestrøm vakte dette stor oppmerksomhet i media, siden han nesten hadde lyktes med å føre Start til seiregullet året i forveien. Dette vakte da mye, og tildels stor harme hos mange iherdige Startsupportere som hadde stolt på at han skulle være i klubben iallfall et år til.

Det andre, mer useriøse nyhetsmagasiner ikke fikk med seg var det faktum at overgangen til Lillestrøm holdt på å bli en ganske kortvarig affære for Nordlie.

Det var under en av de første kampene Lillestrøm hadde med ny trener at den godeste Nordlie, med sitt velkjente temprament, sa litt for mange velvalgte ord til kampens dommer, og nevnte i forbifarten en del dyreslag han mente skulle klare å dømme kampen bedre. Dommeren, som i tilleg til å være dommer også var en ihuga monopolspiller, hadde i forbifarten tatt feil av monopolkort og de sedvanlige gule og røde kortene han brukte på fotballkamper.

Så da han skulle gi Nordlie en advarsel med et gult kort, fikk Nordlie isteden lese "Alle dine hus og hoteller brenner". Nordlie syntes selvfølgelig at dette var meget morsomt og brast i krampelatter av den enkle årsak at han bare hadde ett hus og ingen hoteller. Dommeren på sin side syntes dette var skjerpende omstendigheter, og bestemte seg derfor for å gi Nordlie det røde kortet, som da var byttet ut med "Rykk tilbake til start". Nordlie misforsto det hele og trodde at han måtte flytte tilbake til Kristiansand for å begynne i sin gamle jobb igjen. Saken ble ikke oppklart før dommeren kom hjem og skulle spille monopol igjen, noe han raskt oppdaget var ganske kjedelig med gale kort.

Fra NFF får vi vite at de fikk stoppet Nordlie på bussholdeplassen, der han sto å ventet med bagen i handa, på tur til Kristiansand. "-vi kan være glad at ikke dommeren ga Nordlie et "Du må i fengsel"-kort, for soningskøen er lang nok som det er" sier en talsmann for NFF i en kort kommentar til sjorr.no

 

Markedsføringsvansker:

16/12-07

Da rengjøringsbyrået FagRent bestemte seg for å ekspandere utover landegrensene dukket det opp et noe uventet problem. For etter bare kort tids annonsering fikk de inn en rekke telefoner fra et noe feminint mannelig miljø i England, som gjerne ville leie en mannelig vaskehjelp. Da dette var det stikk motsatte av hva de fleste menn ønsket å ha til vaskehjelp i Norge, begynnte man å ane både ugler, og diverse andre fugleslag, i mosen. Etter noe tids etterforsking kom man fram til følgende: Det Engelske markedsføringsbyrået hadde forandret på logoen slik at navnet FagRent ble til navnet Fag Rent, som da betyr noe sånt som Utleie av homser.

"Dette har vist oss nødvendigheten av å bytte navn når man skal ut i det store utland" sier daglig leder Ole Reinholdsen i en kommentar til sjorr.no

Sjorr.no bestemte seg for å forske litt videre på denne saken, og det viste seg at FagRent faktisk hadde hatt noe av samme problemet i Norge, men da med en snekker i Harstad, og en student i Tromsø. Sjorr.no har nå bestemt seg for å legge saken død inntil videre.

 

4/12-07

Medisin-behov:

Etter at sjorr.no for noen dager siden meldte at klappstolene presterte en stormende applaus under generalprøven til forestillingen "Knut - En diktator eller sjelevenn", har det kommet nye opplysninger i saken.

Under første gangs fremføring av forestillingen (nå med ordentlig publikum), ble det produsert så mye applaus fra tilhørerne at skuespillerene ble ordentlig rørt. "-Det var så mye applaus at vi fikk skikkelig gåsehud", sier regissøren. "-Publikum var virkelig imponert, og det ser ut til at dette kan bli en evigvarende klassiker", uttaler en av skuespillerne til sjorr.no.

Publikum på sin side sier at forestillingen var meget bra, men at de klappet så mye at de til slutt fikk vondt i hendene.

Dermed har sjorr.no fått forespørsel om å ta kontakt med Luramed med spørsmål om ikke de kan utvikle en kvakksalve mot gåsehud, og kanskje også en klappsalve mot såre applaushender.

Sjorr.no hiver seg selvsagt på saken og gjør så godt de kan for lesernes velferd. Saken oppdateres på forumet, under "sjorrmarked" og "produksjorr".

 

4/12-07

Forsinket hurtigrute:

Hurtigruten M/S Finnmarken ble i går kveld 4 timer forsinket på sin transit fra Bergen til Kirkenes, noe som har resultert i mye venting for passasjerer på de ulike anløpsstedene. Sjorr.no hadde store problemer med å få vite årsaken til forsinkelsen, men vi klarte til slutt å bestikke en av mannskapet med lakris-twist slik at vi fikk vite følgende:

Da den relativt uerfarne medarbeideren Ø. Jan Steen, ble purret ut for å møte på sin nattevakt, fikk han vite at nattens oppgave besto i å ta ror-tørn, siden den faste rormannen var syk. Steen misforsto imidlertid det hele, og trodde at ror-tørn var å tørne roret rundt slik at skuta seilte motsatt vei. Forholdet ble heldigvis oppdaget midtveis i nattevakten da kapteinen kom opp på bro for å ta en lateral posisjon ved å peile Nordstjernen med sekstant.

Imidlertid var kapteinen både forarget og forfjamset av Steens unøyaktige styring, og tok i forvirringen peiling av akterlanternen på den gamle hurtigruten M/S Nordstjernen, som nå hadde tatt igjen M/S Finnmarken. Dermed trodde kapteinen at hurtigruten var i umiddelbar fare for å støte på skru-is på nordkalotten, og beordret kjapt en sørlig kurs, noe som igjen forverret forsinkelsen.

Dessuten har vi fått på det rene at vår finske venn Pekka var blant passasjerene, i og med at han hadde lyst til å oppleve Norge uten å bli belemret med lurerier. Slik skulle det altså ikke gå, og Pekka, som for anledningen hadde med seg vareprøver på ekstra slitesterke variatorreimer, sier i en meget kort kommentar "-Ei saa peitää"! 

 

30/11-07

Fot-rot:

Mannen som for noen dager siden mistet sine frierføtter (se annonse på høyre side), har nå innsett at han ikke vil finne disse igjen, og brukte derfor sjorr.no til å komme i kontakt med personen som fant en reisefot (også annonse på høyre side).

Han har som sagt intet håp om å finne føttene og melder samtidig at husfredens ro ser ut til å ha forvitret bort som følge av dette, slik at det nå er betimelig å skaffe seg en reisefot. Finneren av reisefoten sier at det ikke vil være noe problem å gi denne fra seg, men at det da i så fall vil følge med en hemsko.

 

29/11-07

Oppvaskmøte:

Styret i Vågehamn husmorlag har innkalt til ekstraordinært oppvaskmøte. Oppvaskmøtet blir holdt hos Tefatkjerringa klokken 1800 fredag, slik at man blir ferdig i tide til Ivar Billighaug går på lufta med sangprogrammet "Bette førr Bette".

Årsaken til innkallelsen er at det i løpet av uken har hopet seg opp med middagstallerkener og kaffekopper hos Tefatkjerringa etter at oppvaskmaskinen tok kvelden tidlig mandags formiddag. Man mistenker at årsaken var at det var kommet ris i utsuget på maskinen. "-Ris va fan mæ det ho sku ha hatt før ikkje å skjøll koppan årntli", sier Lars Kaffe, ektemannen til Tefatkjerringa i en kommentar til sjorr.no.

I et forsøk på å integrere mennesker fra andre land som ofte besøker regionen, bestemte man seg for også å invitere vår finske venn Pekka til oppvaskmøtet, i og med at man mistenker at han gjerne ville ønske å rydde opp i et par ting. Men Pekka, som nå har sagt fra seg oppdragene med å kjøre variatorreimer til desperate Ski Doo-eiere, sier at han slettes ikke tør å kjøre mer på norske veier, siden det tydeligvis aldri tar slutt på lureriene her oppe. "-Ei saa peittää", er den eneste kommentaren sjorr.no får fra en usedvanlig ordknapp Pekka.

   

27/11-07

Farmasøytisk: 

Det har i den senere tid kommet flere klager, og til og med et søksmål mot vår eminente side, sjorr.no. Årsaken til dette er som følger: Mange har rett og slett ledd seg skakk og skjev av siden vår (hva som enn måtte være grunnen til det), og søksmålet kom fra en bodøværing som hadde fått kronisk latterkrampe, og påfølgende leddgikt.

For å vise at vi er en seriøs side som tar hensyn til leserene våre, har vi derfor besluttet å sette igang en konkurranse om å utvikle et produkt som skal, om ikke motvirke, så i det minste lindre smertene til våre uheldige lesere. I skrivende stund sitter det kjemikere rundt om i den ganske verden og prøver ut produktene mens de leser artikler på sjorr.no

Pfizer lå lenge an til å ha en ganske lovende variant, men det viste seg etterhvert at latterkrampen gikk over til stivkrampe iløpet av en time, så dette produktet er nå lagt på is.

Det ryktes at Luramed har laget et produkt de kaller for lattersalve. Denne har vist seg å være effektiv på et representativt utvalg Harstadværinger, og etter å ha prøvd salven på Harstadværingene skal de nå igang med å prøve den på aper.

Sjorr.no kommer kanskje tilbake med mer..

 

25/11-07

Applaus:

Vestre Arnulfslett revy- og dramagruppe fikk seg søndag ettermiddag en overraskelse under generalprøven på stykket "Knut - En diktator eller sjelevenn". Etter fullført prøve fikk de kraftig applaus fra en tom sal. Leder for revy- og dramagruppen, Tor Grim-Aas, sier i et intervju med sjorr.no at det imidlertid viste seg at applausen bare kom fra klappstolene i salen.

 

25/11-07

Posten skal fram:

Da Postmannen Itämeren Rännallä i den lille bygda Venäjään nord i Finnland gikk bort sent i september dette år, bestemte Posten Finland AS seg for å legge ned postruta siden det kun var en eneste adressat på denne ruta, nemlig den alderstyngede Tëyënna Tuominen. Tuominen protesterte i flere dager over denne beslutningen, siden hun da var nødt til å gå flere kilometer over fjellet for å komme til nærmeste postkontor. Men det skulle vise seg å bli ganske anneledes enn det hun først hadde trodd, for selv etter nedleggelsen av ruta fortsatte Tëyënna Tuominen til sin store forundring å motta både pakker og brev, som hun egentlig var pålagt å hente. Mange folk ble satt i aktivitet for å finne ut av dette besynderlige problemet, men løsningen kom ikke før en omreisende prest kunne fortelle de involverte parter om at dette var et fenomen som hadde skjedd tidligere. Det viste seg at postmannen etter sin død hadde fått så dårlig samvittighet for at Tëyënna Tuominen måtte gå så langt på sine gamle ben, at han fortsatte å levere både brev og pakker, men da som post mortem. Posten Finland AS syntes dette var en kjempegod løsning og beholdt da Itämeren Rännallä og ruta hans, men dog uten betaling da de regner med at han får sin lønn i himmelen.

Det har ikke lyktes sjorr.no å få en kommentar fra den iherdige postmannen, men vi håper bare at brevombæreren ikke forårsaker noen posttraumatiske lidelser hos de av våre finske naboer han måtte støte på i utførelsen av sitt yrke.

 

24/11-07

Feiring:

Vi i redaksjonen må dessverre meddele at jubelen etter gårdagens feiring ser ut til å ha satt seg fast i taket, og vi har store problemer med å få den ned. Dermed ser vi oss nødt til å feire at vi i dag klokken 23:23 mottok treff nummer 3100. Det skal på ingen måte bli en trend at vi feirer for hvert hundrede treff, men omstendighetene var altså slik i dag. Vi beklager hvis dette måtte medføre noen ulemper for noen av leserne.

For øvrig så er redaksjonen fri for brus, og lakris-twisten stakk gjest nummer 3000 av med, så vi feirer i dag med vassvatten.

 

23/11-07

Jubileum:

I dag, fredag 23. november, ca litt over lunsjtid, sto jubelen i taket i mediehuset Sjorr. Nettsiden hadde endelig klart å få 3000 treff, noe som av uansvarlig redaktør betegnes som en sensasjon av de store, på linje med seieren til Knut "Stalin" Nilsen i den internasjonale look-alike-konkurransen. Uansvarlig redaktør melder likevel at målet på 3000 treff daglig ennå ikke er nådd, men at det ikke er mer enn noen få tastetrykk unna (omtrent like mange
tastetrykk som sjorrespondent Pstein Gahl har fått i negativ sjorrfaktor på kun få minutter (Red.anm.)).

Milepælen skal feires med twist, vassvatten og brus, og hvis den heldige kunde nummer 3000 kunne være så snill å melde hvem han er, så vanker det sannsynligvis lakris-twist på ham, i og med at ingen i redaksjonen liker dette produktet.

 

 23/11-07

Knusende seier: 

I den kjente internasjonale look alike-konkuransen «Hvilken diktator ligner du på?», var det lenge knyttet stor spenning til hvem av de tre finalistene, Manuell «Castro» Rojo , Jurij «Milošević» Brenjiva eller Achmed «Amin» Nzulu skulle gå av med seieren.

Achmed ledet hårfint over sine to konkurenter i de avsluttende rundene, da plutselig outsideren Knut «Stalin» Nilsen kom ramlende inn i konkurransen, bokstavelig talt, og gikk av med en overlegen seier. Istedenfor takketale framførte Knutern noe som kunne se ut som en sidelengs krabbedans medfulgt av et noe heftig tegnspråk som viste seg å være Russisk.

På et spørsmål fra sjorr.no om hvorvidt dette var en planlagt finte, svarer Knut «Stalin» Nilsen «-Tjhusj», noe som også antageligvis er hentet fra det Russiske språk. En gjennomført forvandling kan vi med andre ord konstantere.

 

23/11-07

Forviklinger:

Odd Engmark fikk som kjent sparken i Åsnes kommune nylig (se nyhet fra 14/11-07), men det forhindrer ham slett ikke fra å komme i njusbildet.

Sjorr.no har nemlig nøstet opp en noe selsom historie: Etter at Engmark fikk sparken med øyeblikkelig virkning, uten nevneverdig lønn og med store flyttekostnader på kort tid, så han seg nødt til å haike hjem fra Flisa til Mosjøen. Dette medførte at han tilfeldigvis sto med tommelen opp i veikanten da vår finske venn Pekka kom kjørende forbi.

Pekka, som ikke er kjent med norsk haikekultur, trodde ut fra dette tegnet at veibanen foran ham var sjekket ut og ikke inneholdt hindringer eller lurerier av noe slag. Dermed hilste han lykkelig med hornet på denne snille nordmannen, og durte i stor fart forbi.

Engmark på sin side tok fløytingen og den overdådige hilsingen for å være arroganse av verste sort, og hev ut en slengbemerkning etter vår venn Pekka. Dette medførte at Pekka umiddelbart fikk en stor sleng på både bil og henger. Og siden Pekka trodde han hadde fått klarsignal på veibanen ble sjokket av slengen så stort at han ikke klarte å rette opp kjøretøyet, med det resultat at han kjørte i grøfta.

Sammenstøtet mellom trailer og grøft var såpass kraftig at det var en noe fortumlet Pekka som kom ut at førerhuset, noe som sannsynligvis førte til den noe overraskende lange kommentaren fra vår finske venn: "-Ei saa peitää, sisältää kasviuutetta".

Det spekuleres dermed i om Pekka pådro seg nakkesleng med påfølgende hematom løgnhals i øvre nakkevirvler, ofte kjent som mekanisk løgnhals. Dette understøttes av at Pekka i påfølgende avhør påsto at det var en enkel slengbemerkning som fikk han til å miste kontrollen å kjøre i grøfta, samt at han alltid har vært en mann av få ord.

 

20/11-07

Svindel:


Sent i forrige uke meldte sjorr.no at legene ved Gravdal Mekaniske Sykehus hadde funnet en behandlingsmåte for løgnhals. Dette viser seg å være svindel og taskenspill.

Det viser seg nemlig at sykehuset et par dager tidligere hadde lagt inn mannen som ble robbet på et utested i Narvik (se reportasje fra 16/11-07).
Denne pasienten hadde ikke blitt isolert på ordentlig måte, noe som medførte at han smittet hele sykehuset, deriblant legene som skulle forske på sykdommen. Dermed har legene også blitt smittet, og i sin iver etter å fortelle usannheter, har de altså kommet opp med dette.

Dementiet understøttes av medisinsk ekspertise på området, Dr. med. vet. Jacob Creutzfeldt "-Det finnes ingen kur for løgnhals, dette er noe som man bare må leve med, men man kan få lindring ved å bruke Luramed Løgnhalstabeletter", sier han i en kommentar til sjorr.no

Sjorr.no skjønner forsåvidt at legene på Gravdal gjorde dette uforskyldt, men vi skal altså i fremtiden dobbeltsjekke alle tips som kommer inn, slik at vi slipper slike situasjoner som dette.

19/11-07

Solbrent:

En mann ble i kveld sterkt forbrent da han etter en romantisk aften med sin kjære, prøvde å toppe det hele ved å seile inn i solnedgangen. Dette viste seg å være særdeles dumt, i og med at solen fremdeles er for varm til slike aktiviteter.

"-Hadde det vært i januar, kunne det kanskje gått bra", sier meterolog Siri Kunes i en kommentar til sjorr.no.

 Mannen klarte såvidt å gnage seg til land, hvor han fikk assistanse av sivile hjelpere og ble fraktet til Gravdal Mekaniske Sykehus.

 

18/11-07

Eventyrfigurer:

Vi må dessverre meddele vår faste leserskare om at eventyret nok en gang er forsinket i henhold til fastsatt plan. I en mail fra eventyrforfatteren, på spørsmål om hvorfor eventyet ikke kom til redaksjonen til fastsatt deadline, får vi vite at Disney påstår å ha copyright på både Martin Huskeladd og Ole Taskeladd da begge disse er å betegne som en smule animerte.

Vi jobber iherdig med å prøve å overbevise gigantkonsernet om at begge disse er høyst reelle personer som har latt oss få kjøpe livshistoriene deres, i og med at deres tidligere gjøren og laden er noe de helst vil glemme. Det skal merkes at disse livshistoriene gikk til spottpris, slik at redaksjonen fikk betalt hele beløpet fra Onkel Reisende Toms reisekasse.

«Nu e æ førrbanna! Her jobba æ å slit førr å gjør et overslag førr å finn ut ka æ har i kassen, åsså oppdaga æ at det e gjort underslag.» Sier en noe irritert Onkel Reisende Tom i en kommentar til sjorr.no

 

18/11-07

Medisinsk gjennombrudd:

Forskere ved Gravdal Mekaniske Sykehus melder nå i ettermiddag at de sannsynligvis har funnet en kur mot denne smittsomme løgnhalsen som har herjet regionen i det siste. Man har testet ut flere forskjellige medisiner på noen mer eller mindre frivillige forsøkspersoner, og kommet fram til følgende to preparater:

1: Oter-i-vin, som er den syntetisk framstilte medisinen, har vist seg å ha en kortvarig virkning nesten uten bivirkninger.

2: Abbor-i-Gin, som er et eldgammelt naturpreparat fra Australia. Dette er en mikstur som ser ut til å fjerne løgnhalsen for godt, men som fort kan gi uønskede smerter i hoderegionen noen timer senere. 

"-Det som imidlertid ikke er så oppløftende ved dette, er at preparatene ikke ser ut til å ha noen virkning på de som har fått diagnostisert en kronisk tilstand av løgnhals", sier ansvarlig lege ved sykehuset.

 

18/11-07

Scooterprestasjon:

Det er kommet sjorr.no for (løs)øret at en Ski Doo i dag lyktes å komme seg opp Kåringsbakken på første forsøk. I tillegg til at dette var en utfordrende oppgave for den relativt uerfarne scooterfører Ørjan Snorstart, så ryktes det at to russiske trailere på tur til Sortland med variator-reimer til selvsamme scootermerke kjørte opp bakken i forkant. Men i og med at det var snakk om så mange reimer, og dermed veldig tung last, ble det laget dype hjulspor i veien som ville skapt store vansker for både scooter og fører.

Løsningen på dette problemet viste seg å være like enkelt som det var både heldig og genialt. Det viser seg nemlig at vår finske venn Pekka nå er rekonvalesens etter de forrige møter med norske myndigheter, og igjen trakterer norske veier.

Imidlertid er Pekka fremdeles aktsom mot eventuelle feller og lurerier, og dette gjorde at han stoppet traileren sin og rekognoserte Kåringsbakken til fots før han turde å kjøre opp. Dette igjen gjorde at Snorstart fikk tid til å sette tamp i traileren, og kunne på den måten bli slept opp bakken.

Snorstart har imidlertid en helt annen forklaring på rekord-prestasjonen:

«Æ bære fetta rett opp, og det e ingen problem før mæ at bakken va oppkjørt av russiske trailera, de transporter jo tross alt vitale slitedela tel scootern som e nødvendi før oss å få tak i på daglig basis, og det at æ sku ha bidd slæpa opp av en trailer e bære tull» sier Snorstart i en kommentar til sjorr.no.

Kommenter

 

17/11-07

Forum:

Kveldsvakten i redaksjonen meldte i formiddagstimene at det hadde hersket kaos og uorden i mediehuset natt til i dag. Årsaken til dette var at en annen aktør hadde forsøkt å overta sjorr.no via et fiendtlig oppkjøp. Samtlige ansatte inntok forsvarsposisjon og klarte med nød og neppe å avverge katastrofen.

Verre er det at det i forvirringen gikk ut nyheter som ikke var kvalitetskontrollert, da særlig dette med gjestebok. Det riktige er at gjesteboken er nedlagt grunnet altfor stor trafikk i forhold til kapasiteten, og at det isteden har kommet et forum hvor alle kan skrive ros til redaksjonen. Det eksisterer også en knapp mellom "Sjorr News" og "Teksta vi aldri huska".

I tillegg går det rykter om at det har blitt opprettet en uautorisert gruppe på en side som kaller seg fasebook (eller noe sånt, redaksjonen har aldri hørt om siden), men vi fraråder på det sterkeste noen å melde seg inn i denne gruppen, da det antakelig bare vil bli publisert useriøse kommentarer der.

 

17/11-07

Uheldig:

Hurtigruten M/S Finnmarken fikk i kveld motorproblemer over den fryktede Hustadvika sør for Kristiansund. Det var i tillegg svært dårlig vær i området, med høy sjø og lav spyterskel, og hurtigruten bestemte seg for å ankre opp på stedet. Dessverre viste det seg at hverken styrbord eller babord anker fungerte, så mannskapet måtte se seg om etter andre muligheter.

Stor var derfor gleden da en journalist som befant seg ombord, viste seg å være et profilert nyhetsanker på en av de større rikskanalene, og man fant raskt ut at dette fikk duge som midlertidig løsning. Dermed bestemte man seg for å knyte kjetting i føttene til nevnte journalist (ofte omtalt som Chicago-tøfler), og kaste han overbord på styrbord side.

Nyhetsankeret viste seg å fungere overraskende bra, faktisk så bra at hurtigruten vurderer å kassere sine tradisjonelle ankere og bare rekruttere fra journalisthøyskolen.

Rektor ved journalisthøyskolen sier at dette er rovdrift på journalister, og håper på det sterkeste at hurtigruten besinner seg. "-Hvis denne praksisen fortsetter, vil man til slutt sitte igjen uten tungvektere i journalistikk, siden spesielt disse er i målgruppen for hurtigruten".

 

xx/11-07

Gjestebok:

Det meldes fra relativt sikre kilder (Farris nok en gang) at gjesteboken på sjorr.no nesten ikke blir benyttet. Dette ser redaksjonen på som svært uheldig for allmennheten, i og med at man ved å bruke den til å lufte sin harme eller sine ovasjoner, kan gardere seg mot å komme i njusbildet. Alle som av en eller annen grunn navigerer feil, og ender opp på denne siden, oppfordres dermed til å legge igjen sitt biologiske spor på gjesteboken og på den måten unngå å havne i søkelyset og bli gjenstand for spott og spe. (Innlegg som inneholder harme eller kritikk vil selvsagt bli slettet fortere enn svint, og orddelingsfeil (ord delings feil) vil bli slått hardt ned på.)

 

17/11-07

Oppfølging:

Nå i nattetimene meldes det om at det kanskje er en ny gjestebok på gang. Dette begrunnes med at det var så mange uønskede gjester på den forrige, og at man på denne måten prøver å bli kvitt slike fremmedlegemer. Det sies i tillegg at muligheten er til stede for at Farris-kilden er i ferd med å tørke ut, og dette vil i så fall være katastrofalt for redaksjonen, i og med at mange av njusen kommer derfra.

Redaksjonen kan dermed se seg nødt til å stole på den noe mer upålitelige Fannis-kilden, og dette vil man på det sterkeste unngå.

Kommenter:

 

16/11-07

Harnisk:

En mann tidlig i 40-årene melder i en e-post til sjorr.no at han er rasende. Grunnen til dettte er at han tidligere i uken var på et relativt sporadisk kveldsbesøk på et utested i Narvik, og der skjedde det overraskende ting. Idet mannen skulle gå ned en vindeltrapp, som er eneste adkomstvei til toalettet, snublet han i tredje trappetrinn og ble frastjålet både lommebok og klokke. Det viste seg i ettertid at noen lokale spøkefugler hadde moderert merkingen på trappen, og at trappen slett ikke var en vindeltrapp, men en svindeltrapp. Spøkefuglene hadde enkelt og greit skrapet av S`en på skiltet, og dermed har de hatt fritt leide til å robbe intetanende besøkende.

Mannen melder også at han tidligere på kvelden hadde vært så uheldig å pådra seg smittsom løgnhals i det stappfulle lokalet, noe som gjorde at politiet ikke trodde ham da han skulle anmelde forholdet.

Det forskes nå iherdig blant landets leger for å finne en kur mot denne løgnhalsen, som synes å ha blitt så utbredt i det siste.

 

 16/11-07

 Motornytt:

 Etter utallige klager fra trette Ski Doo-eiere som i lang tid har mistet nattesøvnen har leketøysprodusenten begynnt å se litt på hvorfor Ski Doo forårsaker så mye mer søvnløshet enn andre merker. Noen oppsiktsvekkende funn ble gjort, og det er brakt på det rene at det er det såkalte «non slip»-systemet til Ski Doo som i lang tid har blitt feilmontert, slik at dette oppfører seg som et «non sleep»-system istedenfor. Feilen antas å bli rettet iløpet av høsten 2013, melder Ski Doo Norge i en e-post til sjorr.no

 Diskuter

 

15/11-07

Uheldige omstendigheter:

Vår regnskapsnyttansvarlig meddelte oss at den tidligere omtalte Christian Edit ved Mosjøen
Regnskap og Sønn nok en gang har havnet i tragiske omstendigheter. Etter at Odd
Engmark sa opp jobben ved Mosjøen Regnskap og Sønn, overtok den homofile Chr. Edit
bedriften og utlyste en ledig stilling som regnskapsfører ved samme bedrift. Det ble en
rask ansettelse da en viss Harald Olsen kom på jobbintervju. Det viste seg at Olsen som hadde eget firma (H.O. AS), delte både regnskapsinteresser og legning med Edit, og
etter kort tid besluttet de å fusjonere og samtidig dra til Danmark for å la seg vie av en  liberal prest. På hjemturen ble de enige om å dra innom Brønnøysund for å prøve å få
 overvært fusjonen av firmaene sine, men Edit hadde dessverre skulket 3FY, og dermed
gått glipp av læren om kreftene i fusjonsenergi. Dette medførte at hans kompanjong og
partner Harald Olsen sto for nært da fusjonen trådde i kraft, og forulykket dermed relativt
raskt. 

Edit ble da eneeier av firmaet H.O. - Mosjøen Regnskap og Sønn AS, men da
myndighetene fant ut av dødsfallet ble firmaet tvangsomgjort til et enkemannsforetak.
Edit tok da atter en gang beslutningen om å ta selvmord med selvsamme pistol, men pga
rentejusteringer var rentefoten han snublet i sist blitt mye høyere og dette medførte at
han snublet igjen og gikk på en smell. Denne gangen ble ikke utfallet fullt så lykkelig som
sist, for kulen sneiet høyre tinning og slo Edit i svime før den fortsatte bakover og kappet
av hans høyre øre. Dermed vil Chr Edit bli pålagt av myndighetene å registrere seg i
løsøreregisteret, noe som har skapt ekstra mye harme for ham. "-Fra dags dato i morgen
skal jeg binde den fandens renta, slik at jeg slipper å snuble i rentefoten flere ganger",
sier Chr Edit i en kommentar til sjorr.no.


 

14/11-07

Full forvirring:

Det skal vites at sjorr.no har dyktige sjorrnalister og sjorrespondenter som reiser land og strand rundt for å få tak i de virkelig store nyheter. Derfor må det ikke komme som noen
overraskelse at vi har avdekket følgende:

Skatteinngangen i Åsnes kommune viste seg å være langt lavere enn hva man hadde forventet. Dermed fikk økonomisjef Odd Engmark (tidligere ansatt i
Mosjøen Regnskap og Sønn) beskjed om at for å få regnskapet i balanse, måtte han snu på flisa. Engmark misforsto det hele, noe som kanskje skyldes hans tidligere balanseproblemer, og misforståelsen medførte at innbyggerne i Flisa våknet opp til en noe kuriøs 
overraskelse. Engmark hadde nemlig med kommunal presisjon iverksatt 
en snuoperasjon av de sjeldne, og sørget for at hele tettstedet ble snudd rundt, nærmere
bestemt 270 grader med solen. 

Dette igjen førte til en del problemer for beboerne. Eksempelvis skulle en nyetablert
muslimsk familie tilfeldigvis reise på pilgrimsferd til Mekka akkurat den påfølgende
morgenen. Problemet var bare det at siden Engmark hadde snudd på Flisa, kjørte de i
feil retning, og endte isteden opp sør i Finland, hos vår venn Pekka (tidligere omtalt
i tunnelflytting-saken). Pekka, som nå begynner å bli lei av norske myndigheters fjas og fanteri, sier i en kommentar "-ei saa peitãã", og er tydelig irritert.


Et kanskje enda større problem fikk daglig leder Silje Eik da hun kom på jobb på den
tradisjonsrike bedriften Flisa Sag og Spikkeri AS. De er nemlig avhengige av
vannkraft fra elva for å kunne drive sagen, og etter snuoperasjonen skiftet elven løp, og dermed havnet sagbruket inne på tørt land. "-Vi har måttet permittere både arbeidsstokk
 og trestokk" sier en fortvilet Eik i en kommentar til sjorr.no.
 
Det hører med til historien at underskuddet i Åsnes kommune nå er større enn
noen gang etter den dyre snuoperasjonen, og at Odd Engmark igjen er på
leting etter ny jobb.


 

13/11-07

Taskenspill:

Det har i den senere tid versert rykter hvor sjorrespondent Pstein Gahl blir beskyldt for å finne på njus fra egen fantasi, i den hensikt å fenge flest mulig lesere. Dette avviser han på det sterkeste, og sier at hans ære og integritet som sjorrnalist står på spill, og at han dermed aldri ville finne på å finne på ting. Resten av redaksjonen har bestemt seg for å ta hans ord på det, men håper samtidig at det ikke oppstår flere rykter, slik at vi må ta flere ord fra Gahl, i og med at han trenger alle de ordene han kan for å skrive artikler.

 

13/11-07

Revolusjon avverget:

Det var med stigende uro Uansvarlig redaktør kom på jobb og oppdaget at opprørsstyrker hadde tatt kontroll over sjorr.no. Men med omfattende grep ble både anarki og dysleksi avskaffet, og det kjente, feilfrie hirarkiet gjeninnført. Medlemmene av redaksjonen som var med på kuppforsøket blir avspist med halv lønn i overskuelig framtid, og de innsparte lønnsutgiftene går rett inn i Reisende Onkel Toms noe slunkne reisekasse.

 

9/11-07

Hvilke muligheter:

Mens Uansvarlig redaktør er på ferie, gnir resten av redaksjonen seg i hendene (og der det ellers måtte passe), og benytter anledningen til å poste nyheter som ellers ville blitt avvist før de kom så langt som til resepsjonen. Korrekturleseren er imidlertid fremdeles ute i sterik, så pass opp, det kan fremdeles forekomme skirvefeil. Dessuten kan det hende at strukturen på siden blir en smule endret, men det er av forbigående art. Summa summarum: Det råder altså anarki i mediehuset Sjorr, og det kan godt tenkes at enkelte stillinger lyses ut i nær fremtid.

 

10/11-07

Tumulter:

Det oppsto tumulter i staten Utah i USA idag da noen arkeologer fant, og grov opp en gammel stridsøks fra indianertiden. Lokalbefolkningen, som er svært patriotiske, misforsto det hele og trodde arkeologene var på krigsstien. I tillegg snublet en av arkeologene og fikk et dypt kutt i tungen. Dermed trodde lokalbefolkningen at arkeologen talte med kløvet tunge (noe han i og for seg gjorde), og dette førte til at det tok litt tid før misforståelsen ble oppklart.

 

10/11-07

Lettere skadet 2:

En av mannskapet ombord på forskningsskipet M/S Ishav ble i morgentimene i dag lettere skadet da han skulle legge på kjetting på fartøyets propell. Propellkjettingen er under utprøving for å se om fartøyets fremkommelighet i islagte områder kan bedres. "-Jeg vet ikke hvem sin idè dette var, men det er åpenbart at det ikke går an å legge på propellkjetting når fartøyet gjør 10 knop forover", sier pressetalsmann for rederiet Mutterstad A/S, Marcus Utterstad.

 

9/11-07

Lettere skadet:

En soldat ble i natt lettere skadet da han skulle koke seg kaffe under en øvelse på Setermoen. Idet han slo på vannkokeren, viste det seg at istedet for å koble den til bilbatteriet, som han fikk ordre om, hadde han koblet vannkokeren til missilbatteriet som var i området. Dette i sin tur avfyrte ett av missilene og soldaten fikk lettere brannskader. Generalmajor Adolf K. Aanonsen sier i en kommentar at soldaten nettopp hadde vært på skytebanen uten hørselsvern, og dermed ikke hørt forskjell på ordene bil og missil.

 

     

1/11-07

Ferie:

Pga sterk ferieutvikling mellom 2/11-12/11 vil sidene neppe bli så veldig oppdatert som enkelte øsnker, dette komer i tilleg til at korrektrulesren har gått ut i sterik. Redaktøren vil gjøre alt for å holed dere oppdatert hvis det kommer viktige njus!

Siste del av eventyret ble dessuten lagt ut i dag, men bare ikke tro at dette er siste del som i snipp snapp snute, det er fortsatt mange som har mye å frykte i siste og avsluttende del som kommer om 14 dager.

 

31/10-07

Fiskerinytt:

På den gjeldstyngede snurperen "M/K Landkjenning" i rederiet GrunnStøtt uANS gjorde man onsdagskveld et varp av de sjeldne da skipper Baste Steinarson i et siste desperat forsøk bestemte seg for å sette kreditnota istedenfor den vanlige snurpenota. Fangsten på 183 tonn utgjorde en blanding av lånehai og børshai som er to veldig attraktive fiskeslag i Østen. I tillegg så fikk de flere kasser med strekkfisk, som har en utrolig høy markedsverdi her hjemme, melder Norges Råvfisklag i en epost til sjorr.no

 

30/10-07

Regnskapstrøbbel:

Regnskapsfører Odd Engmark sa i forige uke opp jobben ved Mosjøen Regnskap og Sønn pga vedvarende balanseproblemer. Problemene startet for åtte uker siden da han fikk mistanke om rot i regnskapet til en trevarefabrikk i området, men tilstanden ble ikke kronisk før hans tilsynelatende heterofile venn og kollega, Christian Edit kom ut av resultatregnskapet og sto fram som homofil. Chr Edit hadde før dette prøvd å ta sitt eget liv ved å forsøke å skyte seg i hodet med pistol, men Edit snublet i en lav rentefot og selvmordsforsøket endte med et solid overskudd. Chr Edits lykke ble dessverre til Engmarks ulykke «Ingen kan regne med meg lengre», sier en ulykkelig Engmark i en kort kommentar til sjorr.no

 

29/10-07

 Språknytt:

Etter den uventede nyheten som omhandlet konsonanttyveriet som foregikk i Finnland for noen årtider siden, tok nysgjerrigheten overhånd i sjorr.no og vi bestemte oss for å undersøke om det var flere uløste språkgåter som ventet. Etter kort tids leting satte vi vårt fokus på språket på vår sagnomsuste naboøy, Island. Vi stillte store forskingsmidler til disposisjon, og etter en liten gransking av diverse sagaer og tekster kom forskerne fram til følgende:

 De første Nordmenn som dro over til Island i det herrens år 874 e.kr satte avgårde i et langskip fylt med kvinner, barn, treller, kyr, hester og det de trengte. I tillegg tok de med seg noe av det de verdsatte mest, nemlig en kral som var fylt til randen med det norske språk.

Kralen som inneholdt skriftspråket ble snudd på hodet under et veldig uvær, og da de kom fram til Island måtte de sette sammen språket igjen etter hukommelsen. Noen ord hang enda sammen sånn som -ikke-, men problemet var at dette ordet viste seg å være snudd rundt sånn at Islendingene nå skriver -ekki-. En annen ting som var litt av et mysterium er den høygravide I`en -þ-, i det Islandske skriftspråket. Denne var lenge mistenkt for å ha innbilt svangerskap, helt til man også oppdaget en d -ð- som ikke var fullt så erigert som den norske versjonen vi kjenner i dag. Denne hadde i tillegg dannet er kors med seg selv, noe som kan tyde på at den var gammel og mett av dage da den i uværet hadde kastet seg over, og befruktet I`en. Den siste og kansje viktigste oppdagelsen man gjorde var mysteriet rundt den vanlige -ur endingen. Denne kommer sannsynligvis av at Islandsk er et ur-språk og at de patriotiske Islendingene benytter en hver mulig anledning til å bekrefte dette.


Språkforsker Storfest Lomheim sier i en kommentar til sjorr.no at dette er oppsiktsvekkende informasjorr og mener at man kansje kan trekke paraleller til andre språk som har ganske uforståelige bokstaver, som foreksempel det arabiske språket, «-men her kan man tenke seg til at araberene av en eller annen grunn har tatt feil eske da de fikk landkjenning og muligens åpnet en som inneholdt brukt spiker, som de da benyttet til å sette sammen et skriftspråk av.», sier en tydelig engasjert Lomheim.

 

29/10-07

Hærverk:

Forsvarets overkommando oppgir i en pressemelding i ettermiddag at store deler av 6.Divisjon er rammet av hærverk. "-Smertene hos enkelte av soldatene har til tider vært ganske sterke", sier Generalmajor Adolf K. Aanonsen, Sjef Landsdelskommando Nord Norge.


 28/10-07

Uheldig svenske:


Klokken 1426 i dag ble det meldt om at en svenske på tur fra Lumeå til Sortland hadde kjørt gjennom bommen på fergeleiet på Bognes og havnet i vannet. Svensken kom seg raskt ut av bilen og ble reddet på land av to stykker som ventet på bilfergen «MF Tysfjord» som trafikerer sambandet Bognes - Lødingen. «-han hadde forholdsvis stor fart og viste ikke antydning til å slakke opp før han braste gjennom bommen og havnet i sjøen» sier de to forskrekkede vitnene i en kommentar til sjorr.no

Gustav S. Berg som var ment på å ta 1530-fergen hadde ikke fått med seg at man i Norge har gått over til vintertid og regnet av den grunn med at det bare var å kjøre rett ombord i ferga. Han er derfor både frustrert og forbannet på norske vegmyndigeter som ikke har tatt hensyn til hans handicap. «-Jag er jo for fan färjblind» og «jävla fucking Bøgnes» sier den noe oppbrakte svensken i en kommentar.

 

 28/10-07

Småfolk i harnisk:

En vertikalt begrenset person uttaler i en epost til sjorr.no at situasjonen for denne gruppen av befolkningen i det siste har blitt uholdbar. «-Her har man altså både vært på høydetrening, bodd i høyblokk, tilbrakt mye tid i høydehus sammen men de største norske idrettsutøverne og til og med vært på Felleskjøpet og kjøpt en halv meter høy. Likevel er det ingenting som hjelper, man er fremdeles like kortvokst».


Personen mistenker at grunnen til at han er så liten av vekst, var en gang i sin ungdom da han oppsøkte en tilfeldig frisør på Hårtoppen Frisørsalong. «-Jeg ba jo bare om å bli klippet kort, og det har jeg angret på resten av livet», fortviler mannen som ønsker å være anonym. «-Den eneste løsningen jeg ser nå i min fortvilte situasjon er å begynne med reindrift. Dette er fordi reinen er et veldig tolerant dyr som er like glad i høy som i lav», avslutter mannen.


 28/10-07
 
Klokketru:

Nu skal klokka stilles natt tell søndag. Spørsmålet e jo kor mykkje ho skal stilles, å korsn vei. Tradisjon sjorr så e vel det bæste å still ho akkorat sånn som e bæst førr kvær ænkelt sjorrar. Nån lika jo å sjorr længe utover natta, å då e det vel mæst hænsektsmæssi å ta justeringa sånn i 11-tia på lørdags kveld mens mainn einnu e dru nok tell å finn spetakkelfjæra på venstrehåndsuret, å still ho en 17-18 tima tellbake sånn at man einnu har go tia tell å både nå polet på lørdag, å få me sæ et par ækstra vorspiel. Andre sjorrera våkna vel sånn i 3-tia natt tell Søndag å kainn, ut fra dårlig sængevalg å partner, finn det bæst å still ho (ja klokka altså) fræm 15-16 tima sånn at mainn kainn jag skylda over på det at main sku ha vorre på jobb sia det e godt utpå mandag morra brød.. øh.. kvestn. Normalt e vel å still klokka mot deinn tia main længta mæst mot. Førr oss skuter-fantasta eiller fantastiska.. he-he.. så sku vel det bi fram en time eiller så.. Dærmed sei Sjorr Arild takk førr oppmerksomheta, å ser fram mot lokale tidsjusteringe rundt om i det førrsjorra land. 

(Redaksjorrn e på ingen måte ansvarlig førr frilanssjorrnalisten Sjorr Arild sine innlegg, men man ser sæ alikevel nødt te å legg de inn førr å unngå stridigheter i ansettelsesforholdet, det må bemerkes at sjorr.no har en mistanke om at stuntsjorrnalisten antageligvis har tatt sæ en dram under arbeidet med overstående artikkel. Red anm)

 

28/10-07

Storkonsern saksøkt:

Koffertprodusenten Samungnite ble i går ettermiddag stevnet for Bergen tingrett, anklaget for å produsere helseskadelige kofferter. Saksøker er Askøy-mann og forretningsmann Sindre Tresvik, som i de siste årene har vært svært plaget av det som nå er diagnostisert som stress-symptomer.

Han har i flere år vært storforbruker av stresskofferter, og ble til slutt avhengig av å alltid ha den ferskeste modellen. Bare det i seg selv forsterket stress-symptomene.

Samsungnite stiller seg helt uforstående til søksmålet, og sier at betegnelsen på koffertene i seg selv er nok til at forbrukerne burde være aktsomme og ikke kjøpe stresskofferter hvis de har mistanke om at de ikke takler det.

S.Tresvik sier i en kommentar til sjorr.no at hverdagen hans i de siste årene har vært preget av sterk svetting under fotsålene og nervøse rykninger i øye-regionen. I tillegg har han vært svært plaget av løgnhals, noe som legene ved Haukeland sykehus sier kan utvikle seg og bli en kronisk tilstand hvis det ikke blir stoppet i tide. "-Jeg ante ikke at det var kofferten som var årsaken til stress-problemene, men når jeg nå i ettertid har fått klarhet i dette, er det jo helt åpenbart", avslutter Tresvik.

 

28/10-07

Forsinkelse:

Pga dårlig vær og ekstremt vanskelig lese/skriveforhold ble forfatteren dessverre avsporet fra å få ferdig tredje del av eventyret til planlagt tid. Trussel om dagbøter har vært et virkemiddel vi har tenkt en del på, men da forfatteren bare jobber om natta så ville dette virke meningsløst. Vi håper å få lagt inn del tre iløpet av søndag, dags dato.

 

27/10-07

Suksessfull tunnelflytting

Det har kommet redaksjorren for øre at det under byggingen av Lofast oppsto uventede problemer med byggingen av Sørdalstunnelen i Øksfjorden. Det viste seg at grunnfjellet ikke klarte å holde tett, slik at store  mengder vann fra Matvannet lekket inn i tunnelen. For å løse dette problemet besluttet man å lete etter andre tunneler i regionen som man kunne flytte slik at man slapp å utbedre disse problemene. Man la raskt sine øyne på Steigen-tunnelen, som viste seg å være omtrent like lang som den planlagte Sørdalstunnelen, og avgjorde å flytte denne til Øksfjorden.

Ingeniør Stein Berg, som hadde hovedansvaret for flyttingen, uttaler at de største ingeniørmessige utfordringene ikke lå i å flytte selve tunnelen, men i å klare å tette igjen hullene fra den gamle.

Vegard Beider, som har hatt oversikt over hele prosessen, er først og fremst glad for at man fikk en fiks ferdig tunnel, slik at man slapp arbeidet og kostnadene med å utbedre den planlagte tunnelen. Det eneste problemet som oppsto var at Steigen-tunnelen hadde en høyre-sving, mens Sørdalstunnelen måtte ha en venstre-sving. Løsningen ble å snu tunnelen, noe som krevde stor manøvreringsplass for mannskapet på båten som slepte tunnelen til Øksfjorden

Kaptein på båten "M/S Ragnvald Karl" fra firmaet Tunnelfrakt A/S som hadde i oppdrag å frakte tunnelen til Øksfjorden sier i en kort kommentar at dette er en relativt rutinemessig operasjon, firmaet har lang erfaring med tunnelflytting bl.a fra Spania og Ukraina. "-Vi har vært lenge i bransjen og flyttet større tunneler enn dette, utfordingen med denne tunnelen var at den var laget av svært porøst fjell, slik at vi måtte flytte tunnelen i ett stykke, isteden for å dele den opp i små bolker, sånn som er vanlig. Vi fikk oss imidlertid en stor overraskelse da vi endelig hadde montert tunnelen, og fant at en trailer på tur til kontinentet hadde kjørt inn i tunnelen like før man skulle flytte  denne, og således ble sittende i tunnelen mens flyttingen pågikk. Det heldige for sjåføren, var at han hadde sin faste hviletid akkurat mens operasjonen pågikk slik at han unngikk å kjøre ut i det kalde vannet". Sjåføren, som viste seg å være finsk uttaler i en krass kommentar "- ei saa peitää", sier den indignerte sjåføren.

På motsatt side står lokalbefolkningen i Steigen, som nå har mistet sin tunnel, og fortviler. I en kommentar fra en av beboerne i kommunen, Silje Teigen, får vi vite at stemningen er amper for tiden. "-Ikke nok med at de tok tunnelen vår, noe som i og for seg er ille nok, men de tok til og med buss-stopp-skiltet som sto like ved tunnelen! Hvor skal vi nå vente på bussen?", sier en tydelig sint S.Teigen.

Redaksjorr la seg straks på saken, og fant ut at det nevnte skiltet beleilig har havnet rett utenfor en nyoppført hytte som ligger like ved broen i Øksfjorden. Det har ikke lyktes oss å få noen av beboerne til å kommentere dette, men ryktet vil ha det til at man har fått dette skiltet ene og alene for å kunne stoppe bussen og motta artikler fra vinmonopolet i Svolvær.

Saken oppdateres...

 

27/10-07

Mann arrestert:

En mann i 30-årene ble i natt arrestert på fergen mellom Melbu og Fiskebøl, på vei til Svolvær, med 20 kilo fisk i bagasjerommet. Politiet har i lang tid spanet på mannen, som de mistenker for å være en av drivkreftene bak denne utspekulerte smuglingen. Politiadvokat Erik Tømmer Hansen sier at dette er en av de verste sakene de har sett "-Man tar rett og slett ikke med seg fisk til Lofoten", uttaler han i en kommentar, og: "Det er opprettet sak på mannen, og han kan regne med en forholdsvis streng reaksjon fra lovens lange arm". Mannen er videre varetektsfengslet i 2 uker med brev- og besøkskontroll, i og med at påtalemakten har bevis for at mannen har oppgitt falchs forklaring i de innledende avhør, og regner med at ytterligere bevis kan bli forspillet.

 

26/10-07

Konsonant-gåten løst:

Ny forskning har endelig løst gåten om hvorfor det russiske folk er så glade i å bruke konsonanter i ordene sine, da gjerne fire fem på rad før de benytter seg av vokaler. For å forklare dette, må man gå helt tilbake til vinterkrigen i 1939. Russerne overkjørte da den finske stat med sitt krigsmaskineri, og som krigsbytte tok de blant annet de fleste konsonantene i det finske skriftspråk. Det er derfor man i de finske ordene som oftest ser tre fire vokaler på rad før de ser seg råd til å bruke av de dyrebare konsonantene.

Språkforsker Syltynn Lomheim sier i en kommentar til sjorr.no at dette er banebrytende forskning og håper på det sterkeste at finnene er tilbakeholdne med konsonantene også i fremtiden, slik at de ikke bruker opp absolutt alle sammen. "-Man kan jo tenke seg til hvilket kaos som da ville oppstå", sier Lomheim.

 

25/10-07

Lite klaring?:

Skipet «Sun Princess» er det største passasjerskipet som noen gang har passert under Sydney Harbour Bridge..

Med en klaring på bare to og en halv meter, seilte luksusskipet under brua, melder NRK.no

Vi i redaksjorr.no går sterkt ut fra at de som laga dennan artikkeln aldri har sett han John Hendel gå renna på full flo.

25/10-07

Brennhett:


Dagbadet skriv i en artikkel om brannen i California:

- Vi har å gjøre med en ildspåsettelse
Myndighetene utlyser dusør. Vinden har løyet.

Æ e nu steike gla førr at vi bære har ærlig sørvestkuling her i Nord

 

23/10-07

Hærverk:

Fra en av våre sikre kilder (Farris) har vi fått høre at det i lang tid har vært en vandal løs på kunstskolen i Kabelvåg. Alle malerier som studentene har laget,har påfølgende morgen vært knust med noe som så ut til å ha vært en øks.

Etter en tids etterforsking kom politiet i Kabelvåg og Svolvær fram til at gjerningsmannen var en elev som skulle bli billedhugger og mente at dette måtte være en grei måte å øve til eksamen på. Eleven er nå suspendert.


22/10-07
 
Ukens Bøter:
 
Stuntsjorrnalisten kommer i dag me følgende artikkel fra Vol:
"Politiet har ilagt tre Vesterålinger bøter på i alt 8.500 kroner for uheldig omgang med både hjemmebrent og båtpropeller"
 
Dettan må vel ansees førr å vær forholdsvis gamle tradisjona me opphav i Digermulen som nu e blidd populær også i Vesterålen. Iallefall kombinasjon "hjemmebrent og båtpropeller". (stuntsjorrnalist anm)
 
John Hendel go home (i dobbel førrstand (red anm))
 

21/10-07

Avfallsbehandling:

Vår utskremte stuntsjorrnalist i Hongfjorden kunn fredag 19/10 meddel redaksjon at styret i Reno-Vest va blitt kasta. I en uttalelse fra Reno-Vest får vi forståelsen av at styret ska resirkuleres i håp om å få ut minst ett stykk pent brukt daglig leder.

20/10-07

Vi jubilerer:

Kl 18.15.32 passerte sjorr.no 1000 hits. Nu tenk æ ikkje på hits som i Teksta vi aldri huska, men hits som i treff på sia. Vi i redaksjon feira derførr me pizza, kaffe å kaldvassvatten

20/10-07

Teknisk info:

På gunn av en det vi trudde va en hacker, har vi hatt en del tekniske problem me oppdateringen i natt å utover dagen, men probleman vart fort løyst når det viste sæ at det bære va ei orrblindhøna som hadde bygd sæ reir på antenna å lå der å trudd ho va en hackespett. Den e nu bidd førrvist å vi regna me å vær operativ resten av helga!

19-20/10-07

Redaksjorrnelt møte:

Redaksjonen i sjorr.no har møte i helga og av den grunn vil det, dessverre for enkelte, forekomme hyppige oppdateringer både på Eventyr, Teksta vi aldri huska, Sjorr News og Bløgging. Vi i redaksjon har dessverre hatt et stort flueproblem, men det ordna sæ fort når vi fant ut at det bære va fluestanga som va lekk. Tom bemerka at æ kunn vær gla førr at æ hadde kvitta mæ me makkstanga.

09/10-07

Tilbakekalling: 

På grunn av lav styrke og mange ulyder blir IKEA`s langkost modell "Trond" trukket tilbake med øyeblikkelig virkning. Samtidig utgår kommoden "Besta" fra vår katalog da denne har vist seg å være svært skrøpelig.

29/09-07

Informasjorr

Sia boksing har egne vektklassa ska det fra 1. oktober åsså innføres vektklassa i BØKSING. Foreløbig så har deltagera valget mellom å still i Spunsvekt eller Knutvekt, men nye vektklassa bi innført etterkvært som behovet meld sæ. OBS: Spunsvekt må ikkje førrveksles me å bi vekt av at spunsa sett å klina me dæ på fest!!!

 

 

Redaksjorr:

Uansvarlig redaktør: Per Verch, epost: redaksjorr@sjorr.no

1. sjorrnalist: Tom A. Laath      epost: sjorrnalist@sjorr.no

Stuntsjorrnalist: Sjorr Arild epost: sjorr-arild@sjorr.no

Sjorrespondent: Pstein Gahl epost: scat@sjorr.no

Sjorrporal (mil ansv): Fannis epost: fannis@sjorr.no

Mekaniker: Rhinoe            epost: sjorrjan@sjorr.no

Lærling: Hvermansen         epost: kaalhode@sjorr.no

Hodejeger: Mbele              epost: m`butu@sjorr.no

 

Tips oss!

Nyhetsforslag og tips tas imot med takk

Nyhetsforslag kan sendes til en av de ovenstående redaksjorrsmedlemmer

Tips kan settes inn på kontonr 1295.1085799 (tips går uavkortet til Reisende Onkel Toms reisevirksomhet)

 

 

Tapt og Funnet:

Kalesje mistet på fest mellom Pundslett og Vaagehamn.

Bill.mrk. Chipsplast

Gul boks med arbeidslyst mistet i nærheten av Uni. Tromsø. Kjennetegnes ved at den var like full med arbeidslyst som med latskap. 

Bill.mrk. Student

Frierføtter mistet! Dusør utloves. Er desperat.

Bill.mrk. Ugift

Den 15/11 mistet jeg en sølvfarget Saiko klokke utenfor Rema Ettusen på Sortland.

Etter noen minutters leting fant jeg denne igjen ved venstre forhjul på bilen min

Bil.mrk. YU24855

Reisefot funnet: Jeg fant en reisefot, str 44 på Evenes i går morges. Fås igjen ved korrekt beskrivelse.

Bill.mrk. St.Petersburg

Dart

Vestbygd Dartklubb (VDK) har spillekveld fredag 23/11-07. Gamle og nye med (og uten)lemmer er hjertelig velkomne.

annonse:

Finn Madsen

Har du problemer med denne oppgaven?

Da trenger du mest sannsynlig briller eller linser!!!

Bestill time i dag hos Optikkerkjeden Synsing, Norges leende optikkerkjede  

HTML Counter

Hit Counters

 

 


Hit Counters